Contactgroep Algemeen Bestuursrecht

Ontmoetingsplatform voor bestuurs- en gemeentejuristen

 

 

  • Rudi ter Horst treedt op als dagvoorzitter. Hij is sedert 1973 werkzaam geweest bij gemeenten, op algemeen bestuurlijk en juridisch gebied, waarvan 15 jaar in een leidinggevende rol. Parttime docent aan de bestuursacademie gedurende zo'n 30 jaar. Bij de gemeenten heeft hij zich veelal beziggehouden met algemeen-bestuurlijke zaken, met juridische kwaliteitszorg en van daaruit verbindingen maken met dienstverlening en werkprocessen in de bedrijfsvoering.

  • Mr. Olaf Schuwer is bestuursrechtjurist in hart en nieren. Zelf bijna 30 jaar werkzaam geweest in de dagelijkse overheidspraktijk, weet hij als geen ander welke uitspraken relevant zijn voor de doelgroep. Vanaf het begin van de Awb heeft hij allerhande cursussen hierover ontwikkeld en verzorgd, waarbij wetgeving en rechtspraak met elkaar vervlochten werden behandeld.
  •  Mr. Marieke Dankbaar, advocaat – partner bij Pot Jonker Advocaten. Mevrouw Dankbaar is advocaat sinds 1999, en heeft een brede ervaring op het gebied van de lokale overheid. Zij staat zowel gemeenten bij als particulieren, bedrijven en instellingen.

  • Mr. dr. Marlies van Eck schreef het proefschrift Geautomatiseerde ketenbesluiten & rechtsbescherming. Zij is werkzaam bij het ministerie van Financiën en verbonden aan het eLaw instituut van de Universiteit van Leiden.